Scratch Day Menorca

Estem preparant l’edició 2024 del Scratch Day Menorca. Teniu a continuació la informació corresponent a l’edició 2023.

L’Escola Politècnica Superior de la Universitat de les Illes Balears organitza l’Edició Menorca del VI Scratch Day Illes Balears, el pròxim 13 de maig de 2023 a l’edifici del CentreBIT d’Alaior.

Aquesta és la sisena edició d’un esdeveniment en el qual estudiants d’entre 7 i 16 anys, participen en diferents activitats basades en la programació. Aquest any ampliem l’oferta amb una edició local a Menorca, on hi trobareu activitats d’introducció a la programació.

A continuació trobareu tots els detalls sobre què és l’Scratch Day i com podeu inscriure-vos en els diferents tallers, pensats perquè qualsevol nin o nina, amb experiència o sense, pugui avançar en el món de la computació i la programació.

Scratch Day 2023: 13/05/2023, CentreBIT, Alaior

 • Què? Scratch Day 2023 – Edició Menorca.
 • Quan? Dissabte 13 de maig. L’horari s’anunciarà properament. En funció de la demanda hi haurà torn de matí i torn de capvespre.
 • On? CentreBit, Alaior

Activitats

Teniu en compte que tota aquesta informació pot canviar o ser modificada a mesura que s’avanci en l’organització de l’esdeveniment. Tornau a visitar aquesta pàgina en uns dies o escriviu un correu a scratch@uib.es si teniu algun dubte.

Els tallers són de 3 hores: una hora i mitja abans del berenar i una altra hora i mitja després del berenar. El berenar es proporcionarà als participants.

(Per favor, llegiu bé la descripció de l’activitat que vos interessa).

Taller d’iniciació a Scratch

Nombre de places: 16 places (8 per a fillets i 8 per a filletes).
Nivell: inicial, ideal per a participants que no hagin provat mai de programar.
Requisits: cap.
Tipus de taller: individual.
Descripció: En el taller d’iniciació a Scratch els nins i nines aprendran què és Scratch de manera pràctica iniciant-se així en el món de la programació i del pensament computacional. Els nins modificaran i crearan petits projectes que podran emportar-se a casa per continuar jugant i aprenent.
Ideal per a… aquells que vulguin fer les primeres passes en el món de la programació.

Taller d’iniciació a Python

python-logo-300px

Nombre de places: 16 places (8 per a fillets i 8 per a filletes).
Nivell: avançat, ideal per a participants que ja sàpiguen programar.
Requisits: experiència i coneixements avançats en Scratch.
Tipus de taller: individual.
Descripció: utilitzarem plataformes gamificades per introduir els participants en la programació amb el llenguatge Python. Així faran les seves primeres passes en la programació basada en text, més avançada que els llenguatges de blocs com l’Scratch, fent servir un llenguatge de programació àmpliament utilitzat per al desenvolupament de programari avui dia.
Ideal per a… aquells que vulguin fer les primeres passes en un llenguatge de programació tradicional, allunyat dels blocs de colors.

Horari d’activitats

Torn de matí:

 • 9.00 – 9.30: Inscripció.
 • 9.30 – 11.00: Primera classe.
 • 11.00 – 11.30: Berenar.
 • 11.30 – 13.00: Segona classe.

Torn d’horabaixa:

 • 16.00 – 16.30: Inscripció.
 • 16.30 – 18.00: Primera classe.
 • 18.00 – 18.30: Berenar.
 • 18.30 – 20.00: Segona classe.

Inscripcions a l’Scratch Day 2023 – Menorca

Les inscripcions a l’Scratch Day es faran en dues convocatòries:

 • Primera convocatòria: constarà de les fases següents:
  • Preinscripció: des de dia 21 d’abril fins a dia 2 de maig a través d’aquest formulari
  • Acceptació i inscripció: Dia 3 de maig, com a tard, rebreu un correu dient-vos si s’ha acceptat la inscripció (tant si és en sentit afirmatiu com negatiu) i informant-vos del procediment a seguir per als acceptats, que tindran fins dia 5 de maig per a formalitzar la inscripció.
 • Segona convocatòria (només s’obrirà en cas d’haver-hi places lliures). Se n’informarà a partir de 6 de maig.

FAQs / Preguntes freqüents

Teniu alguna pregunta? Estam a la vostra disposició, pots contactar amb nosaltres i vos respondrem al més aviat possible. Així i tot, hem preparat unes quantes preguntes comunes que esperam que puguin ser-vos d’ajuda:

He de dur el meu portàtil?

No és necessari, es desenvoluparà en sales d’ordinadors amb el programari instal·lat, però si vols pots dur el teu portàtil.

Hi ha algun problema si el portàtil que faig servir té una contrasenya d’administrador o control parental?

És un os dur de rosegar, i al que ens hem enfrontat en múltiples ocasions. Si està habilitat el control parental de manera que el participant no pugui usar el portàtil, comencen els problemes. Si tot el programari no ve instal·lat de casa i hem de connectar el portàtil a la xarxa Wi-Fi o hem d’instal·lar nous programes en el sistema, necessitem que o bé no existeixi una contrasenya d’administrador o control parental, o que nosaltres la coneguem prèviament per a poder utilitzar-la. Et recomanam desactivar el control parental abans del dia de l’Scratch Day, i després restaurar-lo quan vulguis.

Em puc apuntar a més d’un taller?

No, un participant només pot estar apuntat a un taller.

Si tens alguna pregunta més pots contactar amb nosaltres a scratch@uib.es i intentarem respondre’t al més aviat possible.

Patrocinadors i col·laboradors

L’Scratch Day forma part del programa MEET-EPS, de col·laboració entre l’EPS i empreses i institucions, que amb el seu suport financen aquestes activitats. L’edició Menorica de l’Scracth Day compta amb la col·laboració del CentreBit Menorca.