World Robot Olympiad Menorca

Què és la World Robot Olympiad (WRO)?

La WRO és una competició internacional de robòtica educativa adreçada a joves que tenen entre 6 i 19 anys. Els equips participants dissenyen, construeixen i programen robots per superar reptes.

La WRO és una oportunitat perquè els joves s’acostin d’una manera lúdica a la tecnologia i l’enginyeria. Amb l’orientació d’un entrenador, els estudiants han de construir un robot innovador que haurà de superar un repte. D’aquesta manera, aprendran i demostraran la capacitat que tenen de resoldre problemes, al mateix temps que desenvoluparan competències personals.

Actualment, la WRO s’organitza a més de 75 països de tot el món. A l’Estat espanyol, hi participen 500 equips i es fan més de 20 tornejos locals i una final nacional. Els guanyadors de la final nacional progressen a la final internacional.

La WRO a les Illes Balears

A les Illes Balears, el torneig local es disputa a tres seus:

Participació a la WRO

Cada any la WRO proposa diversos reptes agrupats per categories en funció de l’edat dels participants. El catàleg complet de categories es pot consultar a la web https://www.wroboto.es. La WRO Mallorca oferirà les categories següents:

 • RoboBasic (de 6 a 12 anys)
 • RoboMission Elementary (de 8 a 12 anys)
 • RoboMission Junior (d’11 a 15 anys)
 • RoboMission Senior (de 14 a 19 anys)

Els reptes que hauran de superar els equips es faran públics a mitjan gener a https://www.wroboto.es.

Com s’hi pot participar:

 1. S’ha de crear un equip de 2 o 3 participants
 2. L’equip ha de triar en quin repte vol participar (depenent de l’edat dels participants) dels que s’ofereixen.
 3. S’ha d’assegurar que disposa del material necessari
 4. L’equip s’hi ha d’apuntar i abonar 60 euros. Ho ha de fer a través de la web https://www.wroboto.es a partir del 15 de gener de 2024.

WRO Menorca 2024

Data i lloc de la WRO Menorca 2024:

 • Dissabte 25 de maig de 2024
 • Pendent

Informació important

 • Els participants no poden rebre ajuda de l’entrenador durant el torneig
 • Han de dur el robot desmuntat i l’han de muntar durant el torneig
 • Els robots que participen en els reptes RoboMission han d’estar construïts amb material LEGO. En els reptes RoboBasic, es pot fer servir qualsevol robot educatiu amb control remot (incloent-hi els LEGO WeDo i Spike Essential)
 • El dia del torneig hi haurà sorpreses per als equips participants!
 • Anirem actualitzant un full de preguntes frequents: FAQs

L’Escola Politècnica Superior és l’organitzadora de la competició i disposa de peces LEGO pels equips inscrits que no en tinguin. Els interessats poden enviar un correu electrònic a at.eps@uib.es quan estiguin inscrits per sol·licitar-les.

Patrocinadors i col·laboradors

WRO Menorca forma part del programa MEET EPS, de col·laboració entre l’EPS i empreses i institucions, que amb el seu suport financien aquestes activitats.