Aquí Fem Mates?

Aquí Fem Mates? (AFM) és un programa adreçat a l’alumnat i professorat del Grau de Matemàtiques que, a més de la formació transversal, pretén afavorir la interacció entre la comunitat GMAT+. Entre altres activitats, es realitzen les sessions inaugurals, trobades amb antics estudiants del Grau, conferències de caràcter científic i divulgatiu, xerrades per part d’empreses de diversos sectors, concursos, o els AFM Awards amb els quals es conclou cada curs acadèmic. Tot i l’especificitat, les activitats AFM estan obertes a tota la comunitat universitària.

En aquesta web trobaràs les activitats que anem organitzant. Participa-hi!

TFG, pràctiques, optatives… i altres herbes. 8 de maig de 2024, 12:30h, Aula AT04

Seminari a càrrec del cap d’estudis sobre el TFG, pràctiques en empresa i sistema d’optativitat al Grau de Matemàtiques, al Doble Grau de Matemàtiques i Enginyeria Telemàtica, i al Doble Grau de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica.

DivulGMAT: Power Rangers, Sistemas Complejos y otras movidas tochas. 17 d’abril de 2024, 12:30h, Sala d’actes

A càrrec d’Adrián García, “El Físico Barbudo”, divulgador científic i tècnic a l’IFISC (UIB-CSIC).

El Retorn al GMAT. 13 de març de 2024, 12:30h, Aula ATA01

Vols saber què pot fer un matemàtic quan s’ha graduat? Els graduats del curs 2022-23 ens expliquen el camí que han iniciat fora del Grau: els màsters que estan cursant i la seva entrada al món laboral.

DivulGMAT: Celebrant el dia π irracionalment. 6 de març de 2024, 12:30h, Aula ATA01

A càrrec del Dr. Juan Miguel Ribera, professor ajudant doctor de Didàctica de la Matemàtica de la UIB.

Resum: El nombre π és una constant transcendental en matemàtiques. No és irracional pensar que π és un dels nombres irracionals que més apareix entre les diverses branques de la matemàtica. En aquesta conferència veurem algunes propietats sorprenents d’aquesta constant i també idees per la celebració del dia π, dia internacional de les matemàtiques. 

Breu CV: Professor ajudant doctor en Didàctica de la Matemàtica a la Universitat de les Illes Balears. Llicenciat en matemàtiques per la Universitat de València i Doctor en Matemàtiques (especialitat Anàlisi Funcional) per la Universitat Politècnica de València. En els darrers anys ha enfocat el seu treball de recerca en diversos temes de l’educació matemàtica i dels usos de la tecnologia per al foment d’habilitats de pensament computacional i de raonament espacial mitjançant eines com l’ús de robots, la impressió 3D, o d’entorns de Realitat Augmentada o Virtual. És capaç de recitar els primers 50 decimals de π de memòria. 

“Presentació oficial de l’Epsiloneta”. 22 de novembre de 2023, 12:30h, Aula ATA01

Presentació de la plantilla i equipació de l’Epsiloneta, l’equip format per alumnes del Grau de Matemàtiques, del Doble Grau de Matemàtiques i d’Enginyeria Telemàtica i del Doble Grau de Matemàtiques i d’Enginyeria Informàtica que competeix a la UIB Football League.

“Aquí Fem Recerca!”. 8 de novembre de 2023, 12:30h, Aula ATA01

Els grups de recerca en Matemàtiques de la UIB presenten les seves línies i projectes d’investigació, seguit d’un col·loqui amb els estudiants de doctorat que ens explicaran què treballen a la seva tesi i ens donaran el seu punt de vista sobre l’experiència de dedicar-se a la recerca.