MEET EPS: Matemàtiques, Enginyeria, Edificació i Tecnologia

Segons les dades del Ministeri d’Universitats i del Ministeri de Ciència i Innovació, durant els darrers deu anys, Espanya ha perdut un de cada quatre estudiants d’enginyeria, mentre que la demanda d’aquest tipus de professionals continua creixent. A les Illes Balears, aquest dèficit d’enginyers es veu agreujat pel fet de ser una de les comunitats de l’estat amb un percentatge més baix d’alumnes que accedeix a la universitat. Per tant, el nombre d’enginyers i matemàtics que es graduen cada any és totalment insuficient per cobrir l’oferta d’ocupació existent.

El programa MEET EPS cerca tenir un impacte real sobre els joves de la nostra Comunitat i fomentar les seves vocacions per (i d’aquí el seu acrònim) les Matemàtiques, les Enginyeries, l’Edificació i la Tecnologia. L’objectiu d’aquest programa és dur a terme activitats a tots els centres de secundària públics, concertats i privats, que permetin acostar aquestes disciplines als joves estudiants.

  • MEET EPS pretén que els joves coneguin l’Escola Politècnica Superior de la UIB i se sentin atrets pels estudis que s’hi imparteixen.
  • MEET EPS també vol ser un punt de trobada entre la Universitat i el teixit empresarial i organismes d’aquests sectors, involucrant-los per tal de mostrar el ventall d’oportunitats professionals existents i reflectir la demanda d’enginyers i matemàtics actual.

Durant aquest curs es duran a terme les següents activitats:

Entitats col·laboradores del curs 2022-23

A continuació apareixen per ordre alfabètic les empreses i els organismes participants:

Entitats MEGA MEET

FRS Systems, previously known as flexIT, is the software factory of the FRS Group, a young, dynamic and open-minded IT company with first-rate projects and a clear focus on people as the most important asset. We are organized in small agile teams that design, build and deploy high quality software solutions for our ferry operating companies. We embrace DevOps culture and promote participation of all team members in all software development tasks adopting a full-cycle developer mindset.
https://www.frs.world
Empresa pública de ámbito insular, que ofrece espacios, infraestructuras y servicios para el desarrollo de la actividad de logística y comercialización​ agroalimentaria especialmente de producto fresco, promoviendo la competitividad del mercado, en beneficio de la sociedad, y con unos resultados satisfactorios para nuestros grupos de interés.
https://mercapalma.net
Corporació de Dret públic la principal missió de la qual és ordenar la professió de l’arquitectura tècnica i representar i defensar la professió i els seus col·legiats.
http://www.coaatmca.com

Entitats MEET

Corporació de dret públic que representa, defensa i promou la professió de l’Enginyeria en Informàtica i els seus professionals a les Illes Balears.
http://www.coeiib.es
Escudo COETIBalearsCol·legi Oficial de Pèrits, Enginyers Tècnics Industrials i Graus de les Illes Balears
https://www.coeti-balears.com
FAN Mallorca Shopping
https://www.fanmallorca.com
ROBOT es una compañía tecnológica especializada en sistemas de automatización de edificios e inmótica constituida en Palma de Mallorca en 1983, y que cotiza desde principios de 2018 en el BME Growth, el mercado alternativo bursátil. Creada con el objetivo de ayudar a las cadenas hoteleras a reducir sus costes energéticos mediante la automatización y control de la parte industrial del hotel, actualmente Robot ha realizado más de 700 proyectos en más de 10 países, mano a mano con las cadenas hoteleras más importantes del mundo.
https://robotcorporativo.com/es
SAMPOL es un grupo multinacional de capital 100% familiar fundado en Mallorca en 1934 con una amplia trayectoria y dedicado al desarrollo y ejecución de proyectos de ingeniería aplicada en el ámbito del sector energético, con especial foco en las energías renovables, la digitalización, las telecomunicaciones y las instalaciones integrales, que apuesta por la innovación y sostenibilidad.
https://www.sampol.com
TIRME, S. A. - Políticas de privacidad, seguridad y protección de datos  personalesEl Parque de Tecnologías Ambientales de Mallorca referente mundial en gestión de residuos.
https://www.tirme.com

DonDominio
https://www.dondominio.com
ConectaBalear
https://www.conectabalear.com
APSL és una empresa de consultoría tecnològica especialitzada en el desenvolupament d’aplicacions web, gestió de serveis cloud i ciència de dades. Som una empresa que ha abraçat el model “remote first” treballant tant per clients nacionals com internacionals. Un dels nostres objectius és el de la captació i evolució del talent tècnic, donant projecció a la gent que treballa amb nosaltres per a que pugui desenvolupar-se dins el món tècnic. Som part de la comunitat de programari lliure, ja que pensam que és la millor manera de que el coneixement es pugui compartir. L’ètica en el treball i en les relacions amb clients i proveïdors és part de la nostra manera d’entendre les relacions comercials.
http://www.apsl.net