Campus FuturTech

Què és?

L’Escola Politècnica Superior (EPS) de la Universitat de les Illes Balears organitza el campus tecnològic FuturTech de l’1 al 26 de juliol a l’edifici Anselm Turmeda del campus de la UIB.

Es tracta de la primera edició que impartirem a la UIB de la mà de Robotix Balears, per a estudiants de 10 a 16 anys, amb l’objectiu de difondre l’interès per la tecnologia, l’enginyeria i la ciència amb activitats basades en la robòtica, la programació i la impressió 3D.

L’EPS i Robotix Balears plantejam un nou concepte de campus lúdic de caire tecnològic  i científic emprant els components i eines STEAM com a pilars de les activitats que es proposen.

A continuació, trobareu tots els detalls sobre què és el campus FuturTech i com podeu fer la inscripció.

Què farem?

Tot i que es pot assistir de manera independent a les diferents setmanes, totes elles tindran el viatge espacial i la recerca de nous mons com a fil conductor de les activitats que treballarem, per tal de cohesionar tots els continguts que tractarem a través de les activitats sobre robòtica, llenguatge computacional, impressió 3D, experiments científics…

Específicament, les temàtiques a treballar seran:

 1. El món que ens envolta

En aquesta primera setmana, els participants exploraran els principals trets del nostre ecosistema i faran projectes, reptes de programació i experiments destinats a conèixer més bé el món, per tal d’entendre quines característiques necessitarem per viure a l’espai o formar noves societats interplanetàries.

 1. El viatge espacial

La segona setmana farem un viatge espacial, que en si mateix ja representa un autèntic repte des del moment en què preparam el viatge i pensam en els problemes i dificultats que ens podem trobar i les solucions que haurem de posar durant el viatge. Els experiments i reptes de programació que es facin al llarg d’aquesta setmana aniran destinats a simular aquestes condicions.

 1. Les propietats de la matèria i els materials

La tercera setmana ens endinsarem en el descobriment de nous materials i les seves propietats, essencials per poder aprofitar els recursos i el seu potencial. Els experiments aniran destinats a descobrir les propietats de diversos materials i com els podem combinar, aprofitant també per programar i construir estructures i robots d’aquests diversos materials.

 1. Un nou començament

Com a primers habitants d’un nou planeta som la base de la construcció d’una nova societat que hem d’aspirar que sigui millor que la que deixarem al planeta Terra. Tenim una gran oportunitat per dissenyar i aplicar solucions al voltant de les energies renovables, l’automatització de sistemes i altres solucions aplicades a problemes ambientals, com la recol·lecció o reciclatge de matèries primes.

Com funciona?

Durant el campus setmanal, entre tots els participants elaborarem un quadern de bitàcola on es reflectiran les experiències i aprenentatges, en forma de vídeo o pòdcast, que quedarà com un record i una prova del que farem.

Les activitats, malgrat que tenen un component dirigit, també seran obertes per tal que els participants generin solucions diferents a un mateix problema, i algunes d’aquestes activitats tindran un component de continuïtat durant tota la setmana.

Els tipus d’activitats que es podran plantejar són:

 • Robòtica i reptes de construcció i programació
 • Impressió i disseny bàsic 3D
 • Experiments tècnics i científics
 • Activitats artístiques

També es preveu que durant el campus es pugui fer alguna sortida de visita a empreses i entitats que estiguin vinculats d’una manera o una altra dins el nostre fil conductor.

EXPERIMENTS

En aquesta primera fase de disseny del campus hem recopilat una relació d’experiments que introduirem en funció de la temàtica setmanal.

Alguns exemples: tren elèctric, pluja de colors, experiment de perspectiva (impressió 3D), coets (aigua, aire i alcohol), tren elèctric (magnetisme)…

ROBÒTICA I PROGRAMACIÓ

Per al disseny, construcció i programació de màquines, mecanismes i robots farem servir el recurs SPIKE PRIME de LEGO Education, que aporta molts avantatges: versatilitat dels materials, activitats de suport o el llenguatge de programació amb Scratch o per blocs.

A qui ens adreçam?

Aquest campus està destinat a nins i joves que l’any acadèmic 2023-24 hagin cursat 5è o 6è de primària o bé qualsevol curs d’ESO.

Quines dates i horaris té?

El campus tindrà lloc de l’1 al 26 de juliol en horari de 9 a 14 hores.

Els participants es poden inscriure a cada una de les setmanes que triïn.

En funció del nombre de participants interessats, s’ofereix un servei de matinera entre les 8 i les 9 hores.

Quins preus té?

 • 1 setmana: 95 €
 • 2 setmanes: 180 €
 • 3 setmanes: 255 €
 • 4 setmanes: 320 €

* Descompte del 10% per al segon germà

** Servei de matinera de 8 a 14 hores (15 € setmanals o 3 € diaris)

Com fer la inscripció?

Les inscripcions es podran fer des del dia 22 d’abril fins al dia 25 de juny (subjecte a disponibilitat) a través del formulari següent: https://forms.gle/6akK1bQizzGxw4o48

Places limitades.

Com tenir més informació?

Francisco Gelabert (634 87 92 26)

campus.futurtech@uib.eu