Demotec

Demotec

En què consisteix aquesta activitat?

Aquesta activitat inclou:

  • la realització d’un experiment al laboratori Demotec. Aquests experiments han estat dissenyats per professors de l’Escola Politècnica Superior i pretenen mostrar amb una activitat pràctica aspectes interessants de la ciència i la tecnologia. El laboratori Demotec ha estat especialment dissenyat per a alumnes de secundària i batxillerat.
  • Una visita a les instal•lacions de l’Escola Politècnica Superior, on es mostren els laboratori docents, els laboratoris de recerca, etc.
  • Una projecció de les sortides professionals de les enginyeries que s’estudien a l’EPS.

On es fa?

A l’edifici Anselm Turmeda del campus de la UIB, seu de l’Escola Politècnica Superior.

A qui s’adreça?

Els tallers els poden fer alumnes des de tercer d’ESO fins a segon de batxillerat.

Quina durada té?

La durada de l’activitat és aproximadament de tres hores.

Quins són els experiments disponibles?

La llista completa d’experiments es publicarà l’1 de setembre, a l’inici del període d’inscripció; alguns exemples són:

  • Tots connectats i localitzats (Grau d’Enginyeria Telemàtica) En la primera part d’aquesta activitat l’alumnat utilitzarà un programa de disseny de xarxes de comunicacions mòbils per proporcionar un telèfon d’emergència i una connexió a Internet a un poblat de l’Amazonia. A continuació l’alumnat aprendrà com es pot identificar i localitzar geogràficament qualsevol ordinador que faci un accés a Internet.
  • Programació d’un robot mòbil (Grau d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica) L’objectiu d’aquesta pràctica serà proporcionar els coneixements bàsics per a poder programar un petit vehicle (robot) mòbil. S’explicarà breument l’estructura física i sensorial d’un robot i la manera de programar-ho. Finalment, es proposaran vàries pràctiques o programes que permetran al robot realitzar tasques molt simples, com per exemple: evitar petits obstacles, seguir una línia negra marcada al terra, etc.
  • Controla els semàfors. (Grau d’Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica) L’objectiu d’aquesta pràctica és el de donar-vos a conèixer un petit exemple de les possibilitats que ofereix la programació de microcontroladors amb una plataforma amigable com és l’Arduino. En aquest cas s’utilitzarà per controlar un sistema de semàfors.
  • Fes ballar el teu robot? (Grau d’Enginyeria Informàtica) Els estudiants programaran amb scratch per aconseguir controlar el moviment, l’àudio i els leds lluminosos d’un robot per tal que aquest realitzi una tasca concreta, per exemple, ballar!
  • Biotecnologia, micropropagació de plantes (Grau d’Enginyeria Agroalimentària i del Medi Rural)
    Activitat on es mostrarà la capacitat que tenen les plantes per regenerar una planta sencera a partir d’una porció de teixit mitjançant el cultiu in vitro.

Com puc sol•licitar una visita al Demotec?

Emplenau el formulari d’inscripció que trobareu aquí a partir del 18 de setembre i contactarem amb vosaltres.