Jo Sé + Mates Que Tu! (2a edició)

El dimecres 20 de desembre a les 12:30 hores a la Sala d’Actes de l’edifici Anselm Turmeda del Campus UIB se celebrà la segona edició del concurs Jo sé + Mates que tu! Davant un públic entregat que va omplir la sala a vessar, els alumnes Antònia Comas i Adrián Losa van ser els encarregats de presentar un concurs que va comptar amb la participació d’Àngel Aguiló, director del programa original d’IB3.

Organitzat per l’alumnat del Grau de Matemàtiques, del Doble Grau de Matemàtiques i d’Enginyeria Telemàtica i del Doble Grau de Matemàtiques i d’Enginyeria Informàtica de l’Escola Politècnica Superior, Jo sé + mates que tu! és una adaptació del concurs Jo en sé + que tu d’IB3 TV.

Cinc equips de tres estudiants van respondre a preguntes sobre cultura general matemàtica (i no tan matemàtica), sobre els continguts del Grau i la seva història a la UIB, i sobre la vida universitària a l’EPS. Els equips participants foren:

  • Es Llongets format per Biel Barceló, Mateu Prats i Marc Verchili;
  • Los Pitagóricos format per Jan Trota, Isa Romero i Alejandro Martínez;
  • Epsiloneta format per Iker Martínez, Marc Escandell i Diego Pintado;
  • U Haters de Twitter format per Frank Hammond, Maria Àngels i Mar Deià;
  • Mi Primera Chamba format per Xisco Martínez, Tino i Cecília.

L’estructura del concurs es va matenir fidel a la del programa original, introduint una prova nova després de la prova musical: “Dona’m el número”, “Jo en sé més que tu”, “Encerta la cançó”, “Classe d’equivalència”, “1 de 2” i “La gran final”. L’equip guanyador va ser Epsiloneta que va disposar de l’opció d’obrir la caixa forta. Afortunadament per a ells, van endevinar la combinació i van aconseguir emportar-se el premi que s’hi amagava dins.

Després de l’èxit de la primera edició, molts equips s’havien inscrit per participar-hi. Per això, el dimecres 13 de desembre a les 12:30 a la Sala d’Actes de l’Anselm Turmeda es va celebrar Jo sé + mates que tu: El càsting!, una fase preliminar en la qual se seleccionaren els cinc equips finalistes. Els candidats s’enfrontaren a les proves “Se fa i surt”, “F(uror), F(uror)” i “Mem si ens entenem”. Els quatre equips amb la major puntuació van ser proclamats concursants oficials, mentre que el cinquè equip va ser escollit pel públic assistent.

El Jo sé + mates que tu! és una idea original dels alumnes Adrián Losa, Antònia Comas, Gabriel Morales, Carla Martínez, Miquel Flaquer, Pere Barceló, Patricia Mateu, Júlia Riera, Margalida Verd, Albert Moyà i Carles Westendorf, qui es fan càrrec de l’organització i de l’elaboració de tots els continguts tant materials com audiovisuals. La iniciativa va comptar amb el suport de l’EPS i de la UIB, i va cridar l’atenció de diversos mitjans de comunicació. IB3 Notícies, el programa Jo en sé + que tu d’IB3 i el diari Última Hora, així com el Servei de Comunicació de la UIB, no es varen voler perdre cap detall del concurs i ens acompanyaren al llarg de tota la jornada.

Aquesta iniciativa forma part del programa Aquí Fem Mates? (AFM) del Grau de Matemàtiques, que engloba diverses activitats amb l’objectiu d’oferir formació en competències transversals i genèriques a l’alumnat, afavorir la interacció entre els estudiants i el professorat dels diferents cursos i augmentar la visibilitat dels nostres estudis.

Vegeu el programa complet:

Galeria de fotos

Twitteroteca

Hemeroteca

Notícia a ÚLTIMA HORA 21-02-2024

Notícia a Diari Menorca 19-02-2024

Notícia a Diario16+ 24-12-2023

El alumnado de matemáticas de la Universidad de las Islas Baleares organiza la segunda edición de Yo sé + mates que tú

Notícia a ÚLTIMA HORA 21-12-2023

Notícia a IB3 NOTÍCIES 20-12-2023

Epsiloneta guanya el ‘Jo sé + mates que tu’

Entrevista a TÉNTOL d’IB3 Ràdio 18-12-2023

A partir del minut 30:00